55+ entertainment

Ik ben mijn hele leven opgetrokken met mensen die altijd minstens een generatie ouder waren dan ik.
Dat heb je als nakomertje wel vaker. Mijn oudste broer en ik schelen 17 jaar. Mijn vader was 48 toen ie mij kreeg en ging op mijn 15e met pensioen.
Ik vermoed dat daar ook het stukje, wat ik mijn nostalgisch beleven noem, vandaan komt. De fascinatie voor verhalen uit het verleden en geschiedenis.
J.l. weekend moest ik optreden voor een tehuis met 55+ers in Rozenburg. De avond was volgens het personeel niet zo druk i.v.m. andere activiteiten.
Het publiek, voornamelijk 75+ ‘ers. Ik had daar wel rekening mee gehouden, maar als je ook generatiegenoten verwacht is het toch wel een deceptie.
Ik zou een half uur verhalen vertellen met “de vliegende Hollander”.
De oudjes waren onder de indruk van het spookschip…. zag er behoorlijk antiek uit (wat het natuurlijk niet was)
Vervolgens zou ik 45 minuten muziek maken met Ben Jur’s eenmansorkest. Vol verwachting zaten ze te wachten op deel twee van het programma.
(Ben Jur komt op in korte broek en zebra pak) “Ah, dan gaat ie nu zeker kamperen in Afrika”……gelach.
Engelstalige liedjes vanaf de jaren 30 aangevuld met liedjes van mijzelf. Meedeinen, mee mummelen en schaterlachen om de verhalen bij sommige liedjes.
Ik was zenuwachtig van te voren, hoe men dit entertainment zou ontvangen. Onzeker… daar ik geen Hollandstalige meezingers op heb repertoire heb staan.
Achteraf. Organisatie dik tevreden. Blije gezichten, zelfs de demente bejaarden schenen reacties te geven en waren enthousiast. Pfieuw… het is mij toch weer gelukt!
Wellicht een nieuw gat in de markt? Optreden voor bejaarden.

Ben Jur 55+

 

 

 

 

 

 

 

 

info@elcapstok.nl