straattheater-ElCapstok-de-automaatDe dagen lengen, meer zon, rokjesdag is al geweest. De afgelopen maanden zijn onze acts al van stal/zolder gehaald  en opgepoetst en de kleding is alvast weer fris gewassen en gestreken.
Het seizoen kan beginnen! Straattheater, op de festivals, de markten en braderieën. Wij straattheatermakers proberen weer eenieder een glimlach op het gezicht te toveren en het liefst een schaterlach.Lachen is gezond! Er wordt te weinig gelachen. Straattheater als spiegel van onze eigen ziel. Straattheater dat ons laat verbazen, dat ons prikkelt om na te denken over wat wij zien. Straattheater dat aanzet tot actie, ontroert. Kunst en entertainment samenbrengen, laagdrempelig en zonder toegangsbewijs.
Publiek een belevenis voorschotelen! Dat is wat wij makers willen!
Zondag 26 april start het eerste straattheater festival in Waalwijk. Wij zouden er wellicht bij geweest zijn met onze nieuwste act: De automaat…… Ware het niet, dat ik eind februari in de lappenmand belandde met een lang revalidatie traject.
Gelukkig revalideert alles naar tevredenheid van de fysiotherapeute. “Schoolvoorbeeld van hoe het zou moeten zijn!”
Dus wij beginnen gewoon iets kleiner op Koningsdag, dit jaar in Heerjansdam. De speelman met zijn circus en het Kleine Chinese poppentheatertje. Wij zijn tussen 11.30 uur en 15.30 uur afwisselend te vinden in en rondom de grote feesttent.
Voorts revalideer ik rustig door om ook de grotere acts in mei weer te kunnen uitvoeren. En zoals het nu al gaat…..heb ik daar veel vertrouwen in.