Ben Jur (straat)muziek

muziekJur begon in zijn studententijd eind jaren ’80 als straatmuzikant met een trommel met bekkens op zijn rug, een gitaar om de nek en een mondharmonica. Toen nog onder de naam: Jurbanus. Jur maakte al van jongs af aan muziek. Eerst drums op zijn 8e en op zijn 12e leerde hij gitaar spelen. Na vele jaren zelf liedjes schrijven en sinds 1990 te hebben rondgetrokken langs feesten, cafés en festivals, straten en pleinen, campings en winkelcentra  met het duo El Capsoñez, begon hij in 1999 helemaal voor zichzelf. Jur bouwde een installatie van veilingkistjes met toeters en bellen. Zijn eigen eenmansorkest. Waarmee hij al op vele festivals, markten, braderieën heeft opgetreden. Op vele straatmuziekfestivals sleepte hij prijzen in de wacht.

Ben jur 2(Straat)muziek van Ben Jur is op vele markten thuis met meerdere muzikale sets. Akoestisch! Dus veelal geen vergunningen nodig!
Maar ook op elk ander feest of feestje, BBQ of party, voor kleine kroegjes met korte sets van 30 minuten of langer en aantrekkelijke prijzen!

Met voornamelijk Engelstalige liedjes vanaf de jaren 1930 tot de jaren 1980, zo nodig aangevuld met eigen Nederlandstalig werk .
Dan kunt u zelf de setlijst samenstellen uit mijn repertoire.

En toen kwam Corona.

Zoek je gezellige straatmuziek, een one- man band, een straatorkest, verplaatsbare of mobiele akoestische muziek? BEN JUR!
Ik kan een online livestream optreden komen verzorgen. Je geliefde toezingen, verjaarspartijtje..

Leuke grappige cabaretliedjes

Een uitspraak van verwonderd publiek: “Een soort Rivella man, een beetje vreemd … maar retegoed!”

In 2013 deed Ben Jur nog mee aan het Radio2 programma Cappuccino voor de beste straatmuzikant van Nederland.
Volgens de vakjury o.l.v. Jacques D ‘Ancona werd Ben Jur 1e.  De stemmers in het land bezorgden Ben Jur de 3e plaats.

Wil je Ben Jur boeken voor een optreden? Neem dan contact op

Daarnaast hebben wij een gezellig handgedraaid draaiorgeltje